Lasers

Afschotlasers

Afschotlasers

Bouwlasers

Bouwlasers

Laserdetectoren

Laserdetectoren

Lijnlasers

Lijnlasers

Oppervlaktelasers

Oppervlaktelasers

Optische Nivelleerders

Optische Nivelleerders

Rotatielasers

Rotatielasers

Puntlasers

Puntlasers

Om goed en gericht te kunnen werken heeft u diverse meetgereedschap nodig. Denk hierbij aan een rolmaat, duimstok of bouwlaser. Hierdoor zal u uw werk nauwkeuriger en sneller kunnen verrichten en vakmanschap kunnen afleveren.

Bouwlasers
Om goed te kunnen werken met een bouwlaser moet u weten welke verschillende types er beschikbaar zijn.

  • Afbouwlaser

De afbouwlaser wordt veelal gebruikt voor binnenshuis en is daarom uitermate geschikt voor interieurtoepassingen. Maar kan door zijn robuuste vorm ook worden gebruikt op de bouw. Hij is namelijk bestendig tegen alle weersomstandigheden.

  • Afschotlaser

Een afschotlaser is bedoeld voor het creëren van hellingen. Deze laser is perfect om op één zijde van de as een helling aan te leggen. Met een afschotlaser kun je een afschot tot op een duizendste van een procent instellen met gemiddeld een percentage van -10 tot +15%.

  • Bouwlaser

Is een algehele benaming voor alle soort laser die gebruikt kunnen worden. Kan ook als universele laser worden bedoeld, maar meestal wordt deze term gebruikt om een professionele laser aan te duiden.

  • Laserdetector

Met een laserdetector krijgt u constante precisie, zowel op kleine als grote afstand en ongeacht de grootte van de laserstraal. De laserdetector is geschikt voor alle roterende lasers (binnen, buiten, zichtbaar en onzichtbaar).

  • (Kruis)lijnlaser

- Kruislijnlaser

Een kruislijnlaser is een unieke laser die als gereedschaps wordt gebruikt voor veel verschillende klussen. Denk hierbij aan klussen als betegelen en het ophangen van decoraties (schilderijen e.d.). Door een kruislijnlaser kunt u vele malen sneller en nauwkeuriger uw taken uitvoeren. De laser is niet enkel voor de vakman, maar kan ook door een doe-het-zelver perfect worden gehanteerd. Diverse kruislijnlasers kunnen zelfnivellerend zijn, dit betekent dat ze zichzelf waterpas afstellen. In tegenstelling tot een kruislijnlaser beeld hij een kruis af, waardoor zowel horizontaal als verticaal te werken valt.

- Lijnlaser

De lijnlaser is bij dezelfde klussen als de kruislijnlaser noodzakelijk. Dus klussen als tegelen, ophangen van decoratie en tengelen. Hiermee kunt u zonder iets te beschadigen uw klus in een perfecte rechte lijn afwerken/ophangen. In tegenstelling tot de kruislijnlaser heeft de lijnlaser een enkele lijn.

  • Oppervlaktelaser

Een oppervlaktelaser is bedoeld om heel eenvoudig vloeren, zoals dekvloeren of betonvloeren, op oneffenheden te controleren. Hierdoor kan de vloer absoluut betrouwbaar en snel worden bekeken. Ook de grote oppervlakken.

  • Optische Nivelleerder

Een optische nivelleerder, ook wel een optisch waterpastoestel, heeft de toepassing om
perfecte op afstand een bakenaflezing te doen. Doordat de mechanische onderdelen van hoge kwaliteit zijn is de optische nivelleerder zeer comfortabel in de bediening.

  • Rotatielaser

Een rotatielaser heeft dezelfde toepassing als een kruislijnlaser. Beide worden gebruikt voor het nauwkeurig uitlijnen van bouwmateriaal. Door een roterende laser kan een lijn worden geprojecteerd 360° rondom het apparaat. Deze lijn wordt automatisch door het apparaat waterpas ingesteld. Tevens kan het apparaat ook op zijn kant worden gebruikt voor een verticale lijn.

  • Puntlaser

Een puntlaser is een laser die drie punten projecteert. De laser projecteert namelijk één straal naar boven, één naar beneden en één horizontaal. Hierdoor kun je punten overbrengen tussen vloer en plafond en daarbij haakse hoeken uitzetten voor systeemwanden. Ook kun je de laser voor andere toepassingen gebruiken waar je zuiver loodrecht, haaks en waterpas wilt werken.

U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x